Om mig

Hej!

Jag heter Rickard Liwendahl och har sen tidigt 80-tal utvecklat och utbildat mig inom ett flertal områden. Jag började med astrologi och efter några år hittade jag numerologin, som jag på vissa sätt såg hörde ihop med astrologin. Astrologin har följt mig ända sedan dess, trots att jag kunde se att den mer eller mindre försvann från popularitetshimlen redan på 90-talet! Jag tycker fortfarande den är ett ovärderligt hjälpmedel att förstå människors personligheter, styrkor och utmaningar.

I september 1993 såg jag James Bond filmen "Live and let die" och blev fascinerad av tarotkorten som användes i filmen. Det gjorde att jag började med Tarot och införskaffade mig ett antal olika tarotkortlekar samt böcker. Jag tog den besvärliga vägen att lära mig alla kortens betydelser utantill, på samma sätt som jag lärde mig astrologi och numerologi. Några år senare förstod jag att jag skulle lägga ifrån mig kokbokstolkningarna som fanns i böckerna och helt lyssna på vad intuitionen sade - trots det hade jag verkligt stor nytta av tarotkorten och gjorde några mycket speciella läggningar som "slog in".

1997 fick jag en bok i handen som gjorde stort intryck på mig - den hette "Kraft genom Reiki" och var skriven av Paula Horan och översatt till svenska av Isabella Murray. Efter att ha läst den och sett att Isabella, som då bodde i Sala, höll kurser i detta blev jag nyfiken. Det slutade med att en ridkamrat, Maria Parknäs i Möklinta, var den som höll i kursen, som jag gick i december samma år. Det var en otrolig resa som startade då! Idag är det Reiki som jag fortfarande håller fast vid och som jag både praktiserar och håller utbildningar i.

År 2000 gick jag en kurs i Qigong och höll på med det i flera år på jobbet och gör det fortfarande än idag lite spontant.

2001 kom spiritualismen in i mitt liv och jag upptäckte att jag, motvilligt till en början, hade börjat på en utbildning till medium, parallellt med att jag gick utbildning i samma regi för andlig healing. Det blev helt nya dimensioner som öppnade sig för mig i mitt andliga utövande. Det var då jag lärde mig att tarotkort bäst användes med intuitiv intoning istället för tolkning baserade på böcker. De första fem åren var jag engagerad i detta genom en förening men 2006 bröt jag och min dåvarande sambo oss loss från föreningen och ett år senare startade upp verksamhet i Köping, det som kallades för Köpingsljusen.

2008 fortsatte jag utveckla mig i Reiki och blev i november Reikilärare, s.k. Reikimaster, för Rose-Marie Lundbäck från Norrköping. Jag kände mer och mer att healingen var mitt huvudsakliga kall och efter min sista mediala cirkel vårterminen 2012 lade jag mediumskapet på hatthyllan och ägnar mig sen dess åt healing, astrologi, qigong och meditation.

Det har med andra ord blivit en hel del andligt sökande och finnande under årens lopp. Parallellt med allt detta har jag också hållit på med musik och skrivit allt ifrån visor och popmusik till meditationsmusik. Idag har jag skapat tre olika CD för meditation som jag säljer genom mitt företag, Liwendahls Utveckling. Ta gärna och lyssna på dem på min Youtube-kanal, där du också hittar en del "vanliga låtar" som jag har spelat in.


Comments